Kwallen hebben geen hersenen

Geschreven door Redactie
Kwallen hebben geen hersenen

Hoe leven kwallen zonder hersenen?

Kwallen zijn vaak niet de dieren waar we aan denken als we denken aan gevaarlijke dieren, maar ondanks dat kwallen geen hersenen hebben zijn ze best wel gevaarlijk. Ondanks dat kwallen er mooi en mysterieus uit zien, kunnen ze je lelijk steken.

De zo genaamde klok is het eigenlijke lichaam van een kwal. Dit bestaat uit 2 dunne celmembranen. Hier tussen zit een soort waterig materiaal wat niet leeft. Dit komt doordat zij zo geëvolueerd zijn. Deze dier soort leeft al heel erg lang en ze hebben alle massa-uitstervingen op aarde overleefd.

Kwallen houden de eigen microscopische algen in hun weefsels in leven door in het zonlicht te baden. Dit is zodat ze kunnen groeien, daarna worden ze door de kwal als voedingsbron gebruikt.

Kwallen steken je niet expres, ze steken alleen als ze oncomfortabel aangeraakt worden. Sommige kwallen steken zijn dodelijk, maar er zijn ook kwallen die niet door de menselijke huid kunnen dringen.

Kwallen blijven één van de meest mysterieuze dieren die door mensen ontdekt zijn en ze zullen ook altijd bijzonder blijven.

Onze Ambassadeurs