Provincie steunt cultuur- en erfgoedorganisaties met nieuwe subsidieregelingen

Geschreven door Redactie
Provincie steunt cultuur- en erfgoedorganisaties met nieuwe subsidieregelingen

De provincie Noord-Holland zet in 2022 1,5 miljoen euro in voor 2 nieuwe subsidieregelingen voor professionele cultuur- en erfgoedorganisaties. De subsidie is bedoeld voor innovatieve - of samenwerkingsprojecten.

Gedeputeerde Cultuur Zita Pels: “De provincie Noord-Holland vindt dat de culturele en creatieve sector een belangrijke bijdrage levert aan het economisch klimaat, en daarnaast een onvervangbare rol speelt bij het geestelijk welbevinden van de inwoners van Noord-Holland. Daarom steunt de provincie de culturele sector, die hard is geraakt door de coronacrisis, met een pakket aan maatregelen. Het is al mogelijk om gebruik te maken van Cultuurherstel en de Cultuurlening. Nu komen er nog 2 subsidieregelingen bij.”

De subsidie kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het produceren van voorstellingen door nieuwe makers of het maken van videoregistraties waarmee meer en ander publiek kan worden bereikt via livestreams. Er is ook financiële ondersteuning mogelijk voor projecten die zich richten op het versterken van de inzet van vrijwilligers en samenwerking met bijvoorbeeld zorginstellingen of sportverenigingen. 

Onze Ambassadeurs