Snelle Champignonroomsoep
Niets is zo geruststellend als een kom stevige soep op een kille dag, vooral als het binnen 30 minuten of minder klaar is.
Wat heb je nodig? 2 eetlepels boter, 500 gram gesneden verse champignons, 1/4 kop gesnipperde ui, 6 eetlepels bloem, 1/2 theelepel zout, 1/8 theelepel peper, 2 blikken kippenbouillon, 1 kopje room.
Verhit boter in een grote pan op middelhoog vuur; bak champignons en ui tot ze zacht zijn. Meng bloem, zout, peper en 1 blik bouillon tot een gladde massa; roer door het paddenstoelenmengsel. Roer het resterende blikje bouillon erdoor. Aan de kook brengen; kook en roer tot het ingedikt is, ongeveer 2 minuten. Verminder hitte; room erdoor roeren. Laat sudderen tot de smaken zijn gemengd, ongeveer 15 minuten, af en toe roeren. Voila!