Wat symboliseren rozen in verschillende kleuren?

Geschreven door Redactie
Wat symboliseren rozen in verschillende kleuren?

Floriografie is de "taal van bloemen" en was een gangbare praktijk bij het verzenden van bloemen in het Victoriaanse tijdperk.

Destijds was iemand bloemen geven nooit zomaar een cadeautje; elke bloem had zijn eigen geheime betekenis die kon worden gebruikt om een ​​bericht te verzenden. Dit omvatte zelfs hoe de bloemen waren gerangschikt en hoe ze werden bezorgd. Floriografie werd gebruikt om veel verschillende dingen te zeggen, zoals 'Ik hou van je', 'Het spijt me, vergeef me alsjeblieft' of 'Ik waardeer je'. Zelfs toen symboliseerden rozen ware liefde. Dit kan echter in de vorm van platonische of romantische liefde zijn, afhankelijk van de kleur van de roos die werd verzonden. Deze lijst helpt je de juiste soort roos te sturen, afhankelijk van de relatie die je hebt met de ontvanger.

Rode rozen symboliseren passie, romantiek en ware liefde. Ze zijn een tijdloze manier om iemand te vertellen "ik hou van je" en zijn de meest populaire kleur van een roos voor Valentijnsdag.

Witte rozen zijn een andere populaire keuze voor rozenkleur. Het is beter om dit soort bloemen cadeau te doen voor speciale evenementen of belangrijke momenten in het leven van de ontvanger. Dit komt door de witte roos die symbool staat voor zuiverheid, loyaliteit en onschuld.

Hoewel ze erg lijken op witte rozen, hebben ivoren rozen een andere betekenis. Ze vertegenwoordigen bedachtzaamheid, sierlijkheid en perfectie. Als je iemand wilt laten weten dat je om hem of haar geeft, zonder romantische berichten, dan zijn ivoren rozen de perfecte optie.

Gele rozen zijn de kleur van vriendschap. Ze staan ​​voor vreugde en zorgzaamheid, en de felle kleur kan ook worden gezien als een verwijzing naar de zon en de warmte die deze geeft. De gele roos is de perfecte bloemkeuze geworden om cadeau te doen aan een goede vriend. Ze zijn ook een goede optie om de dag van iemand anders op te fleuren, omdat ze positieve energie en geluk uitstralen.

Perzikrozen zijn een mooie tint die berichten van oprechtheid, dankbaarheid en oprechte waardering bevat. Deze bloemen zijn een geweldige manier om iemand te laten weten dat je dankbaar voor hem of haar bent of om te zeggen: "Bedankt!"
Ze zijn meestal begaafd bij het sluiten van zakelijke deals of het tonen van waardering aan een familielid of goede vriend.

Oranje rozen zijn helder en gedurfd en bevatten vaak berichten van energie, enthousiasme en fascinatie. Daarom zijn ze een geweldige manier om iemand die belangrijk voor je is te laten weten dat je trots op ze bent. Als je je down voelt en geen energie hebt, dan kan het bestellen van wat levendige oranje rozen een uitstekende opkikker zijn. Ze kunnen je de extra energie geven die je nodig hebt en zien er geweldig uit als ze thuis worden tentoongesteld.

Groen is de meest prominente kleur in de natuur, waardoor het de kleur is van het natuurlijke leven. Het staat voor groei, energie en leven. De groene roos zelf symboliseert de geest en vruchtbaarheid. Omdat groen ook de kleur van geld is, kunnen sommige mensen het zien als het symbool van premie of rijkdom.

Lavendelrozen zijn uniek in hun schoonheid. Hun boodschap is ook heel anders dan de andere kleuren rozen. De lavendelroos staat voor verwondering, mysterie en betovering.

De betekenis achter roze rozen kan variëren, afhankelijk van de exacte tint van de bloembladen. Roze staat vaak voor vrouwelijkheid, verfijning, zoetheid en elegantie. Maar een dieproze symboliseert dankbaarheid en waardering, waardoor ze een andere goede keuze zijn om te zeggen: "Bedankt!" Een lichtere of pastelroze roos zal berichten van zachtheid, geluk, dankbaarheid en vreugde bevatten. Als iemand je hart heeft gestolen en geen idee heeft, stuur ze dan elegante lavendelrozen om het ze te laten weten!

Blauwe rozen zijn een manier om iemand te vertellen dat ze uniek zijn, en je waardeert dat deel van hun persoonlijkheid. Dit komt omdat de blauwe roos symbool staat voor mysterie en originaliteit.

Zwarte rozen kunnen veel verschillende betekenissen communiceren. Ze kunnen worden gezien bij begrafenissen of andere evenementen waarin rouw centraal staat. Zwarte rozen kunnen echter meer betekenissen hebben dan alleen de dood vertegenwoordigen. Ze kunnen het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven symboliseren of andere enorme veranderingen die op het punt staan ​​te gebeuren. Zwarte rozen zijn bedoeld om mensen te inspireren en hen de moed te geven om hun nieuwe leven na te streven en goede veranderingen aan te brengen.

Dat waren veel van de meest populaire roze kleuren en wat ze betekenen. Rozen kunnen in een grote verscheidenheid aan tinten voorkomen en elk is op zijn eigen manier mooi. Als je iemand een gespecialiseerd bericht wilt sturen, moet je wat onderzoek doen naar de achtergrond van de roze kleuren.
Onze Ambassadeurs