National Horse Protection Day

Geschreven door Redactie
National Horse Protection Day

National Horse Protection Day op 1 maart belicht de benarde situatie van paarden in Amerika en daarbuiten.

De dag heeft tot doel duizenden ongewenste paarden in dit land te helpen een eeuwig thuis te vinden.

Het paard heeft een legendarische mystiek in de Amerikaanse cultuur. In Noord-Amerika is het legendarische paard ingebed in onze cultuur en zit het diep in de wortels van onze geschiedenis. Naarmate het land groeide, groeide ook onze schuldenlast aan het paard. Hoewel maar weinig mensen het paard tegenwoordig veel meer zien dan een recreatief dier, dienen ze nog steeds op werkende boerderijen. Als therapiedier verlichten paarden de symptomen van PTSS, angst en andere aandoeningen. Lang voorbij hun leeftijd als ploegpaard of onderdeel van de cavalerie, blijven ze contact maken met mensen, en we blijven op hen vertrouwen.

Velen worden echter ongewenst, misbruikt of verwaarloosd ondanks hun legendarische status. Nationale Dag van de Paardenbescherming gaat over het aanpakken van die problemen. In het hele land ondersteunen verschillende organisaties de redding, rehabilitatie en adoptie van paarden. Hun programma's bieden onderdak en veterinaire zorg voor paarden die zijn verwaarloosd of mishandeld. Velen van hen bieden een toevluchtsoord waar de paarden de rest van hun leven leven. Eenmaal gerehabiliteerd, komen veel van de paarden beschikbaar voor adoptie.
Advertentie

Al deze diensten vereisen fondsen, vrijwilligers en onderwijs voor het grote publiek. Voedsel, medische benodigdheden, onderdak en training kosten allemaal tijd en geld. Afhankelijk van de conditie van het paard lopen de kosten op.


Wat kan je doen vandaag?

- Lees meer over adoptie van paarden.
- Doe vrijwilligerswerk bij een paardenopvang bij jou in de buurt.
- Doneer je tijd, diensten of geld aan het goede doel.

Deel dit verhaal om misbruik en verwaarlozing van paarden te helpen voorkomen en huizen te vinden voor mensen in nood door #HorseProtectionDay te gebruiken om op sociale media te posten.


Onze Ambassadeurs