Samen werken aan veilige stations in Hoorn

Geschreven door Redactie
Samen werken aan veilige stations in Hoorn

NS, Connexxion, politie en handhavers van de gemeente Hoorn werken de komende periode intensief samen om de overlast op station Hoorn aan te pakken. Woensdag was een grootschalige actiedag op station Hoorn.

 Burgemeester Jan Nieuwenburg is blij dat we de handen ineen slaan om de overlast aan te pakken: ‘Woensdag hebben wij met NS, Connexxion, politie en onze handhavers een grootschalige actie georganiseerd om de overlast op onze stations aan te pakken. Jongerenwerkers van de stichting Netwerk hebben de afgelopen dagen flyers uitgedeeld om duidelijk te maken dat je geld kunt besparen door geen overlast te veroorzaken. We beginnen dus met preventie door het gesprek aan te gaan met jongeren. De komende periode gaan we handhaven en boetes uitdelen als je over de schreef gaat. Doe dat dus niet, dan houd je je geld in je zak is de boodschap. We werken met dezelfde partners aan meer maatregelen om de stations in Hoorn veiliger te maken. De inwoners van Hoorn, maar ook het personeel van de vervoerders moeten kunnen rekenen op een veilig station.’

Agressie, overlast en vandalisme wordt bestraft

Op station Hoorn hebben medewerkers van NS en Connexxion last van agressie, worden reizigers lastig gevallen en spullen vernield. Dit is onacceptabel. Daarom wordt hier stevig tegen opgetreden. Ook niet- betalende reizigers worden aangepakt. Zij lopen de komende maanden risico op een boete. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Daarom zijn de afgelopen dagen ook flyers uitgedeeld. ‘Maak het poortje open met je OV-kaart = 100 euro in je zak’. Gedraag je en je bespaart geld.

Convenant Lokaal Veiligheidsarrangement Openbaar Vervoer

De actiedagen zijn onderdeel van een convenant dat op dit moment in wording is. In dit convenant werken dezelfde partners samen om ook op de lange termijn de overlast tegen te gaan. Gisteren was naast een actiedag ook een kennismaking met elkaar. De handhavers van NS, Connexxion, de gemeente Hoorn en de politie hebben zich aan elkaar voorgesteld en gedeeld hoe ze graag willen samenwerken.

Onze Ambassadeurs