Tuintips voor de maand Maart

Geschreven door Redactie
Tuintips voor de maand Maart

Je tuin klaarmaken voor de zomer.

Op 20 maart begint de lente weer. Dat betekent dat de temperatuur langzaam omhooggaat en de planten weer beginnen te groeien. Een goed moment om je tuin alvast klaar te gaan maken. Dit is het perfecte moment om je tuin een voorjaarsbeurt te geven en alvast wat bollen te planten. Lees hieronder wat je allemaal al kan gaan doen in je tuin.

Voorjaarsbeurt

De voorjaarsbeurt van je tuin kan je het beste in maart uitvoeren. Denk aan het terugsnoeien van bijna alle vaste planten. Knip oude bladeren weg zodat de plant opnieuw kan uitlopen. Verwijder gelijk alle onkruid en geef wat onderhoud aan je struiken indien nodig.

Composten

Als je dan toch in de tuin bezig bent en groenafval hebt. Gooi deze dan niet in de container maar maak een composthoop. Dit is de ideale oplossing om je groenafval te laten dienen als bemesting van je tuin. Je kunt een kant en klare compost bak kopen, maar kunt er ook zelf een maken. Zorg wel dat er beluchtingsgaten onder in de bak zitten zodat er vers lucht in kan komen en water uit kan lopen.

Gazon bemesten en verticuteren

In maart is het de ideale tijd om je gazon te verticuteren. Dit zorgt ervoor dat je er zonder zorgen lekker van kunt genieten in de zomer. Het verticuteren zorgt ervoor dat je het mos en plantaardig afval van je grasmat verwijdert. Dit zorgt ervoor dat er weer lucht en water in de bodem komt en zo de graswortels kunnen groeien. Als je daar nog bemesting bij voegt dan zal je gras er mooi groen en gezond bijstaan in de zomer.

Bollen planten voor de zomer

Houd je van mooie bloeiende planten in de zomer? Dan is het een goed moment om een aantal zomerbloeiende bollen te gaan planten. De naam zegt het al… dit zijn bloembollen die in de zomer gaan opbloeien naar mooie gekleurde bloemen. Deze zomerbloeiers kun je vanaf nu tot en met mei goed planten.

Kleine klusjes

Controleer of je potplanten nog genoeg groeiruimte in hun pot hebben. Te veel wortels en te weinig ruimte voor de groei van nieuwe wortels kan ervoor zorgen dat je plant niet optimaal meer groeit. Als je de plant gaat verpotten kijk dan ook meteen of er wortelrot aanwezig is. Als dit het geval is verwijder dan alle rotte wortels en verpot je plant. Geef ook alle planten weer genoeg voeding. Voor tuinplanten kan je alles goed met organische mest bemesten en voor je kamerplanten kan je special plantenvoeding vinden.





Onze Ambassadeurs