Zelfgemaakte Aardappelchips
Deze instructies geven stapsgewijze instructies voor het maken van deze smaakvolle traktatie.
Met behulp van deze instructies kan je een goedkope heerlijke traktatie voor vrienden, familie of zelfs persoonlijk gebruik geven.
Stap 1: Verzamel de benodigde materialen
De materialen die je nodig hebt om zelfgemaakte chips te maken, zijn:
1. Friteuse
2. Plantaardige olie (koolzaadolie en pindaolie werken ook)
3. Rode aardappelen
4. Snijmes
5. Mandoline snijmachine
6. Houten lepel
7. Kom
8. Papieren handdoek
9. Zout
Stap 2: Aardappelen wassen
Voordat je het proces start, was je de aardappelen onder water om ze schoon te maken. Zorg ervoor dat je alle aardappelen schoonmaakt.
Stap 3: Snijd de uiteinden en "ogen"
Snijd met een snijmes de uiteinden van de aardappelen en eventuele ogen af. De ogen zijn de gaten in de aardappelen. Het schillen van de aardappelen is optioneel.
Stap 4: De Aardappelen Snijden
Snijd de aardappelen met behulp van de mandolineschaaf in dunne plakjes.
Stap 5: Giet olie in de friteuse
Gebruik de olie naar keuze (canola, pinda, groente) en giet twee liter in de frituurpan.
Stap 6: Zet de friteuse op 375 graden
Zet de friteuse op 375 graden. Doe de gesneden aardappelschijfjes in de friteuse.
Stap 7: Aardappels frituren tot ze goudbruin zijn
Laat de aardappelen in de friteuse goudbruin bakken. Zorg ervoor dat je de aardappelen een keer roert om ervoor te zorgen dat ze niet aan elkaar plakken.
Stap 8: kom voor chips opzetten
Pak een kom en bekleed deze met keukenpapier. Zodat het vet niet helemaal overgaat.
Stap 9: De chips eruit halen
Zodra de chips goudbruin zijn, haal je het frituurmandje eruit en doe je de frites in de kom bekleed met keukenpapier.
Stap 10: Bereid je voor op serveren
Zodra de chips in de beklede kom zitten, voeg je wat zout toe en schud je het op zodat het zout alle chips bereikt. Doe er niet te veel op, anders gaat de smaak van de frites verloren.
Stap 11: Geniet ervan
Als de chips zijn afgekoeld, zijn ze klaar om te eten. Herhaal stappen 1-11 voor meer chips.