21 maart is Downsyndroomdag

Geschreven door Redactie
21 maart is Downsyndroomdag

Wereld Downsyndroomdag op 21 maart geeft mensen met Downsyndroom en hun pleitbezorgers een stem en een kans om gehoord te worden.

Het is een dag waarop we activiteiten verzamelen en organiseren om het publiek bewust te maken van de genetische aandoening. Het doel is om anderen voor te lichten over het belang van het steunen van onze vrienden en familie die direct en indirect het leven met het syndroom van Down hebben meegemaakt.

Het syndroom van Down is een natuurlijk voorkomende chromosomale schikking die altijd deel uitmaakte van de menselijke conditie. Het bestaat in alle regio's wereldwijd en heeft vaak invloed op leerstijlen, fysieke kenmerken en algehele gezondheid. Om een goede groei en ontwikkeling te garanderen, ondersteunen en integreren sociale leerprogramma's iedereen met het syndroom van Down.

Elk jaar wordt hun stem luider en beïnvloeden ze het overheidsbeleid, waardoor ze sterker worden. Door evenementen over de hele wereld kunnen mensen met het syndroom van Down voor hun eigen belangenbehartiging zorgen en worden opgenomen in hun gemeenschap.

Onze Ambassadeurs