Rijp om te plukken, voeg dit heerlijke superfruit toe aan je menu op Nationale Avocadodag op 31 juli!

Geschreven door Redactie
Rijp om te plukken, voeg dit heerlijke superfruit toe aan je menu op Nationale Avocadodag op 31 juli!

Hoewel guacamole groots is, moet je niet genoegen nemen met alleen de chips en dip tijdens deze eetvakantie.

Omdat avocado zo veelzijdig is, ruim je de tafel op voor de hele maaltijd. Dat omvat alles van het voorgerecht en het hoofdgerecht tot het dessert. Op Nationale Avocadodag zijn ze allemaal bedekt met deze boomgekweekte vrucht!

Avocado's zijn meer dan een hoofdvoedsel in het Amerikaanse dieet; het is bewezen dat ze een belangrijk ingrediënt zijn in recepten voor zowel in het lichaam als op het lichaam! Volgens de Hass Avocado Board is de avocadoconsumptie in de Verenigde Staten in 2015 verdubbeld sinds 2005 en verviervoudigd sinds 2000. In 2015 werden er zelfs maar liefst 4,25 miljard avocado's verkocht in de VS. Dat is vier komma twee vijf miljard van dit verbazingwekkend mooi voedsel.

Super eten

Er zijn veel redenen om Nationale Avocadodag te vieren. Ten eerste richten avocado's zich op insulineresistentie met hart-gezonde vetten. Ze bestrijden ook de ziekte van Alzheimer met zijn Omega 3-vetzuren. Een andere superkracht van avocado's is het voorkomen en herstellen van schade vanwege de bron van vitamine C, E en K.

Een van de geheime wapens in een avocado is het hoge oliezuurgehalte. Dit vochtinbrengende vetzuur helpt de huid zacht en gehydrateerd te houden, maar ondersteunt ook de regeneratie van beschadigde huidcellen en vermindert roodheid en irritatie. Eet meer van deze superfruit of kook met avocado-olie als je dit soort huidproblemen hebt.

Onze Ambassadeurs