Nationaal kauwgom dag

Geschreven door Redactie
Nationaal kauwgom dag

Kauwgom is al eeuwen oud en dat moet gevierd worden met nationale kauwgom dag! Blaas een zo groot mogelijke kauwgom bel of verfris je adem met wat menthol kauwgom.

Kauwgom bestaan al zo'n 5.000 duizend jaar. En in die tijd is er veel veranderd, er zijn veel verschillende smaken kauwgom gekomen en met veel verschillende kleuren voor ieder wat wils.

Geschiedenis

Als uitvinder van de eerste commerciële kauwgom wordt de Amerikaan John B. Curtis gezien. De oudst bekende kauwgom is een 9000 jaar oude berkenharsbol met honing uit de stenen tijdperk die in 1993 in Zweden werd gevonden. Kauwgom werd na de tweede Wereldoorlog vooral bekend in Europa door het Amerikaanse en Canadese bevrijdingsleger. Zij deelden de kauwgom soms uit aan het net bevrijde Europa. 

Soorten Kauwgom

Iedereen kent wel de kauwgomballen apparaat met al die kleurtjes. De kauwgombal zijn er in verschillende formaten en kleuren, waarbij de grotere kauwgomballen doorgaans hol zijn. Meestal is de kauwgom bal na enkele minuten al taai en smaakloos geworden.

Bubblegum is een soort kauwgom waarmee je heel goed grote bellen kunt blazen. Zodra je genoeg hebt geoefend en je weet hoe je die bellen kan blazen is dat best leuk. Onze Ambassadeurs