Is diepvriesgroenten beter dan verse groente?

Geschreven door Redactie
Is diepvriesgroenten beter dan verse groente?

Er wordt veel gezegd dat als groente gelijk na de oogst worden in gevroren dat het gezonder zou zijn dan verse groente, omdat ze gelijk worden ingevroren blijven veel voedingsstoffen bewaard. 

Wat vast stat is dat groente uit blik of pot minder gezond zijn dan verse groente. Slechts 15% van het oorspronkelijke gehate blijft namelijk bewaard. Gedroogde leveren overigens vrijwel geen vitamine C meer. Nadeel van groente uit blik of op is dat er toegevoegd zout en suiker in zit.

Maar zijn diepvries groenten wel degelijk beter dan verse groente? Groenten die net geoogst zijn bevatten de meeste voedingsstoffen. Alleen is daar het punt van dat wanneer het groenten op jou bord liggen de groente vaak al enkele dagen oud zijn en er conserveringsmiddelen nodig zijn om het goed te houden tijdens het transport. Daarin tegen wordt diepvriesgroenten meteen na de oogst ingevroren waardoor er veel minder voedingstoffen verloren gaan. Zo kan het dus zijn dat diepvriesgroenten zelfs meer voedingsstoffen kunnen bevatten dan de verse variant!

Voorgesneden diepvriesgroenten zijn lekker makkelijk als je geen zin of tijd hebt om de hele avond zakken groenten te snijden. Lekker makkelijk en bovendien ook gezond. Tegenwoordig zijn voor veel groente ook de diepvriesvariant te krijgen.


Onze Ambassadeurs