De vele voordelen van Drakenfruit

Geschreven door Redactie
De vele voordelen van Drakenfruit

Deze vrucht met zijn geschubde buitenkant wordt als exotisch beschouwd en wordt daarom ook wel de drakenvrucht genoemd. De geschubde buitenkant wordt gevolgd door een vlezige witte of rode binnenkant bezaaid met zwarte zaden die zoet en verfrissend smaken.

Bron voor vitamine C

Het tropische drakenfruit heeft een hoog gehalte aan vitamine C. Het verhoogt de immuniteit, helpt bij de opname en het gebruik van ijzer in het lichaam en het genereren van collageen dat de gezondheid van onze tanden verbeterd. Vitamine C spelen een zeer belangrijke rol bij het verhogen van de immuniteit en beschermt zo tegen veel ziekten.

Hoge hoeveelheid kalium

Drakenfruit beschikt over veel vitale mineralen, waaronder calcium en kalium, die helpen bij het behoud van de botstructuur. Een regelmatige inname van kalium is van belang voor het optimaal neurologisch functioneren van het lichaam.

Rijk aan antioxidanten

De levendige en kleurrijke zit vol met fytonutriënten die zorgen voor een hoge dosis antioxidanten. Antioxidanten helpen bij het bestrijden van vrije radicalen die je cellen beschadigen en kanker kunnen veroorzaken. Een dieet met veel antioxidanten zorgt ervoor dat je hart gezond is en je huid jeugdig blijft.

Vermindert het risico op kanker

Drakenfruit heeft kankerbestrijdende eigenschappen die het risico op darmkanker verminderen. De rijke bron van vitamine C speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van de immuniteit. Vitamine C is een krachtige antioxidant die chronische ziekten zoals Alzheimer, Parkinson, diabetes en kanker helpt voorkomen.

Hoog vezelgehalte

Het verhogen van de inname van vezelrijk voedsel kan het risico op hart- en vaatziekten en coronaire hartziekten verminderen. De drakenfruitplant is een uitstekende bron van vezels, daarom is het niet alleen geweldig voor het hart, maar kan het ook helpen om je bloeddruk en je gewicht onder controle te houden.

Goed voor de hartgezondheid

Omdat drakenfruit veel vezels en antioxidanten bevatten, is het een goede toevoeging voor een betere gezondheid van het hart en een langdurige jeugd. Drakenfruit bestrijdt de plaque die in de slagaders is opgebouwd en helpt een goede bloedstroom door het lichaam te behouden.

Help het cholesterolgehalte

Drakenfruit is zeer laag in cholesterol, transvetten en verzadigde vetten. Het regelmatig consumeren van deze vrucht kan je helpen om op langere termijn een optimale gezondheid van je hart te behouden. Drakenfruit is het perfecte fruit om in je dieet op te nemen als je probeert af te vallen. Ook zijn de zaden in deze vruchten rijk aan omega 3 vetzuren die de gezondheid van het hart aanzienlijk verbeteren.Onze Ambassadeurs