Doortrappen: Blijf zo lang mogelijk veilig fietsen

Geschreven door Redactie
Doortrappen: Blijf zo lang mogelijk veilig fietsen

Sommige oudere fietsers voelen zich niet meer altijd comfortabel op de fiets. Bijvoorbeeld vanwege de leeftijd, bepaalde ongemakken of misschien zelfs vanwege een eerder ongeval. Wie stopt met fietsen, is minder mobiel. Dat heeft invloed op de gezondheid, zelfredzaamheid en sociale contacten. En dat is zonde! Het programma Doortrappen helpt je weer veilig, zelfverzekerd én met plezier op de fiets te zitten.

Wat is Doortrappen?

Doortrappen bestaat uit zes fietsochtenden in juni en begin juli. Deelnemers krijgen bij de eerste dag een gratis fietscontrole. Ook zijn er dan oefeningen om de fietsvaardigheden te verbeteren. De deelnemers worden vervolgens in groepen van gelijkwaardig niveau ingedeeld en gaan op pad om recreatieve routes van 20 à 25 kilometer door Westfriesland te fietsen. Er is speciale aandacht voor op- en afstappen, bochten, remmen, versnellen en hulpmiddelen zoals fietsspiegels en helmen.

Wat kost het en wat krijg je hiervoor?

Deelname kost 2,50 euro per keer, inclusief koffie of thee. Dit kan ook betaald worden met het Meedoen budget van de gemeente. Alle fietstochten staan onder professionele begeleiding van Wielervereniging HRTC. En deelnemers krijgen korting op fietshulpmiddelen bij een Hoornse fietsenwinkel.

Praktische informatie en aanmelden

De fietsochtenden zijn op vrijdag 2, 9, 16, 23, 30 juni en 7 juli. Het is mogelijk mee te doen met een gewone stadsfiets of elektrische fiets. Alle fietsochtenden beginnen bij IJsbaan De Westfries. De inloop is vanaf 9.00 uur en de start is om 9.30 uur. De route eindigt ook weer bij IJsbaan de Westfries waar de koffie en thee klaar staat. Rond 12.00 uur zit het programma erop.

Meer weten of aanmelden? Ga naar www.hoornbeweegt.nl.

Onderdeel Landelijk Actieplan Verkeersveiligheid

Doortrappen is een landelijk initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en is een van de maatregelen in het Landelijk Actieplan Verkeersveiligheid. De gemeente Hoorn is aangesloten met Team Sportservice West-Friesland, in samenwerking met Wielervereniging HRTC en Fietsenstunt.nl.

Onze Ambassadeurs