Opening Natuurbegraafplaats Geestmerloo "een eeuwigdurende rustplaats in de natuur"

Geschreven door Redactie
Opening Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Eind september 2020 wordt Natuurbegraafplaats Geestmerloo feestelijk geopend. De eerste natuurbegraafplaats in Noord-Holland.

Dit wordt bij Alkmaar werkelijk gemaakt. Natuurbegraven is een manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Op dinsdag 22 september organiseert ‘Dunweg’ een bijeenkomst over Natuurbegraafplaats Geestmerloo. 


Wat is natuurbegraven? 


Tijdens een natuurbegraving gaat er een graf op in de natuur. Het graf is eeuwigdurend en wordt dus niet geruimd. Een mooie manier om het respect voor natuur en milieu. Daarom kiezen er steeds meet mensen voor begraven in de natuur. Alexander van der Pijl; “Het geeft een goed gevoel, dat de mensen daadwerkelijk hun plekje in de natuur kunnen vastleggen".  


Natuurpark Geestmerambacht 


De natuurbegraafplaats Geestmerloo is een speciaal project. De natuurbegraafplaats wordt in het natuurgebied Geestmerambacht bij Alkmaar in de buurt gerealiseerd. Je mag zelf de plek kiezen waar jij je prettig bij voelt, bijvoorbeeld in de buurt van water of bij een mooie boom. 


Meer weten? Kom naar lezing


Als je meer informatie wilt kun je je inschrijven via de website: www.dunweg.nl/lezing-natuurbegraafplaats of via 023-563 35 33 


De avond begint om 20.00 uur bij Dunweg Uitvaartzorg, Achterweg 40, 2130 AD te Hoofddorp. Wacht niet te lang met inschrijven. Vanwege de richtlijnen RIVM kunnen in het uitvaartcentrum maximaal 50 personen aanwezig zijn. 


Onze Ambassadeurs