Landschap Noord-Holland zet in op 1 miljoen m2 extra natuur

Geschreven door Redactie
Landschap Noord-Holland zet in op 1 miljoen m2 extra natuur

De natuur verliest al jaren terrein. Met grote gevolgen voor de biodiversiteit en jullie gezondheid. 

Landschap maakt zich enorme zorgen, want deze trend lijkt niet te stoppen. Daarom komt de natuur organisatie in actie en organiseert een campagne voor uitbreiding en verwerking van de natuur met 1.000.000 m2 binnen het natuurwerk Nederland.

Natuur onder druk 

Het is een gevecht rondom de ruimte in Noord-Holland want natuur verdwijnt, steden breiden zich uit, centra voor distributie en dataopslag worden groter, infrastructuur van wegen veranderd en nu ook duurzaam initiatieven als windmolenparken en zonneweides vragen om plek. Er blijft wel steeds minder ruimte over om te ontspannen in de rust en natuur. En daarom heeft het landschap van Noord-Holland haast en willen ze zo snel mogelijk gebieden aankopen om zo de natuur veilig te stellen voor de eeuwigheid. Natuurliefhebbers en particulieren kunnen doneren aan dit fonds. Voor € 7,50 koop je al een vierkante meter grond en kun je meehelpen om moedernatuur meer ruimte te geven.

Groen is goed voor je

In de chaotische tijd aan het begin van de corona crisis waren het de groene plekken waar men zich even kon ontspannen. Nederlanders zijn de corona periode beter doorgekomen omdat ze konden “opladen” in de natuur. Er is een onderzoek gedaan dat laat zien dat mensen veel behoefte hebben aan toegankelijke natuur in de buurt en dat het belangrijk voor hen is om te investeren in groen. Het blijkt ook dat investeren in natuurontwikkeling dit soort prachtige resultaten kan opleveren. Dan hebben we het over een bijzonder gebied van duinen en polders met een rijkdom aan overgangsgebieden van zout naar zoet water. 

"In every walk in with nature one receives far more than he seeks". - John Muir 

Bijdragen 


Elke inwoner in Nederland die natuur dichtbij huis belangrijk vindt, kan meedoen door vierkante meters natuur te kopen via het Noord-Hollands Natuurfonds van Landschap Noord-Holland. Meer informatie is te vinden op www.nhnatuurfonds.nl




Onze Ambassadeurs