Hoorn zoekt Junior Cyber Agents

Hoorn zoekt Junior Cyber Agents

Burgemeester Jan Nieuwenburg zoekt Junior Cyber Agents die helpen om de digitale wereld veiliger te maken. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen Junior Cyber Agent worden door mee te doen met het online spel HackShield Future Cyber Heroes.

“De digitale wereld is razendsnel en is niet uit ons leven weg te denken. Door kinderen vroeg te leren zichzelf tegen online gevaren te beschermen, wordt de digitale wereld veiliger” vertelt burgemeester Nieuwenburg. 

Leerzaam spel

HackShield Future Cyber Heroes is een leerzaam spel dat kinderen spelenderwijs opleidt tot Junior Cyber Agents. In het spel gaan de kinderen op avontuur en zoeken oplossingen voor digitale problemen zoals identiteitsfraude, cyberpesten en misbruik van privacy. Het spel is ontwikkeld dat de kinderen ook hun omgeving betrekken bij het leerproces. HackShield leidt kinderen op tot cyber agents die straks al deze gevaren herkennen. Dit stelt hen in staat ook anderen te waarschuwen.

Cyber agent worden

Burgemeester Nieuwenburg doet een mededeling: “Cybercriminelen kunnen op allerlei manieren een online systeem binnendringen om daar vervolgens hun slag te slaan en ook anderen in de problemen brengen. Ze weten erg veel van de digitale wereld, vaak meer dan wij. Dat maakt het ook zo lastig om cybercriminaliteit aan te pakken. Het is belangrijk dat iedereen meer leert over de digitale wereld, zodat we de online criminelen te slim af zijn. Daarbij heb ik jullie hulp nodig. Speel mee en word cyber agent!”

Succesvolle pilot

De 18 gemeenten in Noord-Holland gaan opzoek naar nieuwe Junior Cyber Agents, waaronder de gemeente Hoorn. Zo wordt Noord-Holland de eerste provincie met zijn eigen team van Junior Cyber Agents. HackShield is een onderdeel van de samenwerking tussen gemeenten, politie en het openbaar ministerie onder de vlag van Noord-Holland samen veilig. Help jij de burgemeester om de online boeven te pakken? Bekijk de videooproep van de burgemeester. Speel HackShield online op www.joinhackshield.nl, je kunt ook het spel downloaden in de App Store. De Hoornse winnaar van het spel wordt eind van dit jaar bekend gemaakt.



Onze Ambassadeurs