Opname stop bij Hospice Dignitas in Hoorn

Geschreven door Redactie
Opname stop bij Hospice Dignitas in Hoorn

Het coronavirus heeft jammer genoeg hospice Dignitas bereikt. Bij een gast, medewerker en vrijwilliger is onlangs het coronavirus vastgesteld.

Er is geen direct verband tussen de drie besmettingen. Het managementteam heeft direct alle maatregelen genomen die nodig zijn om verdere verspreiding te voorkomen, en is in contact met de GGD hierover. Er zijn mintotaal 14 personen uit het bron en contactonderzoek naar voren gekomen en zij zijn in quarantaine. Tot 12 september worden er uit voorzog geen vrijwilligers ingezet en nemen ze geen nieuwe gasten aan. 

Zorg gaat door

De organisatie geeft aan dat de verzorging aan de zes gasten, die in hospice verblijven wel ‘gewoon’ door gaat. De verpleegkundigen en verzorgenden die dit doen, zijn klachtenvrij en hebben geen contact gehad met de besmette personen.

“Het is vervelend dat het coronavirus nu in ons hospice is vastgesteld, maar we waren hier goed op voorbereid. We hebben helaas tijdelijk onze bezoekregeling moeten aanscherpen. Ondanks dat dit onze gasten verdrietig stemt is er wel begrip voor. Ik ben er trots op hoe onze verpleegkundigen samenwerken om er op allerlei wijze voor onze gasten en hun naasten in deze tijd te zijn.” Zegt Ingrid Heidema, directeur bestuurder.


Onze Ambassadeurs