Gluren bij duurzame buren

Geschreven door Redactie
Gluren bij duurzame buren

De Westfriese gemeenten organiseren van 20 tot en met 26 september een nieuw evenement, ‘Gluren bij de Duurzame Buren’.

Inwoners uit Westfriesland kunnen elke dag, een week lang, digitaal binnen gluren bij zeven Westfriese huiseigenaren. Zij hebben hun woning duurzaam verbouwd en vertellen over hun ervaringen.

Diverse woningen te zien

De deelnemende woningen zijn divers. Van een tussenwoning met infraroodverwarming, naar een nul-op-de-meter-stolpboerderij tot een aardgasvrije, vrijstaande woning. Reporter Chris Wobben verzorgt elke dag enthousiast een rondleiding en bespreekt samen met de huiseigenaar de toegepaste duurzame maatregelen. Na afloop kun je via de chat al je vragen stellen aan de inwoners en een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket.

Martien Bosch uit Hoorn laat graag zien hoe hij stapsgewijs zijn woning heeft verduurzaamt en hoopt u ook te inspireren. Zijn huis is digitaal te bezichtigen op 23 september. ‘Ik heb stap voor stap energiebesparende aanpassingen gedaan en het is leuk om te zien hoe de buren ook overtuigd raken om energiebesparende maatregelen te nemen’, vertelt Martien.

Aanmelden 

Gluren bij de Duurzame Buren wordt georganiseerd door de Westfriese gemeenten samen met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en het Duurzaam Bouwloket. Lees alle informatie over aanmelden en deelnemende woningen op de website van het Duurzaam Bouwloket.

Onze Ambassadeurs