Politie legt drugsnetwerk West Friesland open

Geschreven door Redactie
Politie legt drugsnetwerk West Friesland open

De politie heeft de afgelopen maanden vijf aanhoudingen verricht in een onderzoek naar een organisatie die handelde in verdovende middelen.

De verdachten zijn twee vrouwen van 48 en 67 jaar, en drie mannen van 35, 41 en 76 jaar. Ze komen allemaal uit West-Friesland. De recherche kwam de organisatie op het spoor door een melding van afgelopen maart. 


Ongewenste post 

Op vrijdag 6 maart ontving de politie een melding dat in Grootebroek een vrouw drie pakketjes door de brievenbus gooide waar de bewoners niet op zaten te wachten. Toen zij de dame wilden aanspreken op de ongewenste post, zagen de Grootebroekers dat de vrouw bij een man de auto instapte. De getuigen hielden de auto tegen zodat de gealarmeerde agenten het duo kon spreken. Toen de politie arriveerde, controleerde zij de auto van het tweetal. In de auto werd een schriftje met allerlei aantekeningen en telefoonnummers aangetroffen. In de tas van de 67-jarige vrouw kwamen 750 XTC pillen, 100 gram harddrugs verpakt in zogenaamde wikkels en ruim 1000 euro te voorschijn. Hierop hield de politie de vrouw en de 76-jarige man aan. De drugs en het schriftje zijn in beslag genomen. Bij een doorzoeking in de woning van de vrouw werden nog eens tientallen XTC pillen aangetroffen.




Onze Ambassadeurs