Laat uw fiets gratis graveren

Geschreven door Redactie
Laat uw fiets gratis graveren

Geef fietsendieven geen kans. Op woensdag 16 juni 2021 van 10.00 tot 15.00 uur kunt u aan de centrumkant van het station Hoorn uw fiets gratis laten graveren.

Deze graveeractie is een samenwerking tussen de gemeente en Hoornse politieagenten. Door uw fiets te graveren voorkomt u fietsendiefstal. Een gegraveerde fiets is namelijk niet aantrekkelijk voor dieven. De aanwezige politieagenten scannen fietsen om na te gaan of er gestolen exemplaren staan op het station die matchen met de database van de politie.

Fietsendiefstal en graveren

De statistieken liegen er niet om: 50% kans dat de fiets naast u in de stalling op het station binnen 2 jaar een keer wordt gestolen. Er zijn meerdere manieren om diefstal moeilijker te maken. Graveren van de fiets met een code in het frame is daar een voorbeeld van. De voordelen zijn dat u als eigenaar van een gegraveerde fiets makkelijker terug te vinden bent via deze code.

Wat doen het graveerteam en de politie?

Alle fietsen op het station worden door het actieteam en de politie gecontroleerd op diefstal. Een gestolen fiets wordt niet gegraveerd. De politie zal deze dag helpen gestolen fietsen op te sporen door de frames te scannen. Als er gestolen fietsen worden aangetroffen, dan worden deze in beslag genomen en als het kan teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Onze Ambassadeurs