Corona bij jeugdteams Always Forward

Geschreven door Redactie
Corona bij jeugdteams Always Forward

De wedstrijden en trainingen van een viertal jeugdteams van Always Forward ligt tijdelijk stil. Afgelopen weekend werd bij drie ouders van jeugdleden corona vastgesteld.

Volgens de voorzitter hebben de leerlingen geen klachten, zijn ze onder de twaalf jaar en zouden dus gewoon met elkaar mogen voetballen.

Andere jeugdteams die dit weekend gebruik hebben gemaakt van de kleedkamers, lopen volgens de voorzitter geen risico op besmetting. Toch komen er wel bezorgde reacties van ouders binnen om de situatie.

Covid Team

De desbetreffende jeugdteams hebben een brief ontvangen van het door de voetbalclub aangestelde Team Covid. Team Covid bestaat uit acht mensen waaronder twee deskundigen die ook in hun professie met covid-19 bezig zijn. Ze hebben er echt hun handen vol aan met brieven opstellen, communiceren en ook de handhaving in de weekenden op het complex.

Vrijwilligers lopen rond in hesjes om mensen te wijzen op de anderhalvemeterregel en ook door de omroepinstallatie klinkt regelmatig een herinnering.

Geen paniek

De club heeft ruim 1200 leden en maar liefst 350 vrijwilligers. Hoewel het de eerste keer is dat teams nu niet naar de club kunnen komen, verwacht de voorzitter dat de situatie er niet beter op wordt.

Tot volgende week dinsdag wordt er door de teams niet getraind. Als blijkt dat er geen nieuwe meldingen binnen zijn gekomen, kan er die dag weer gevoetbald worden.




Onze Ambassadeurs