Historische Vereniging Oud Stede Broec

Geschreven door Redactie
Historische Vereniging Oud Stede Broec

Leden van de vereniging hebben een uitnodiging in de brievenbus gekregen. Daarbij is een voorbehoud gemaakt vanwege corona-maatregelen en door de verontrustende berichten van de afgelopen dagen zag het bestuur zich genoodzaakt deze bijeenkomst definitief af te gelasten.

De aangepaste agenda wordt nu geplaatst op www.oudstedebroec.nl . Leden die vragen hebben of niet kunnen instemmen met voorstellen, kunnen dit per email bekend maken. Dit kan tot uiterlijk 31 oktober 2020 via de secretaris van de vereniging. Wie geen vragen of bezwaren heeft, hoeft niet te reageren. Door deze actie hoopt het bestuur toch de jaarlijkse verantwoording te hebben afgelegd.

Aanvankelijk was de Algemene Ledenvergadering gepland op 24 april. Zoals we weten was dat midden in de 'lock-down' vanwege deze virusplaag. De hoop was gevestigd op het najaar, maar Covid-19 was na de zomervakantie nog steeds niet helemaal bedwongen. Wél heeft de Historische Vereniging begin september nog een inhaalslag kunnen maken met de expositie over 75 jaar Bevrijding, maar een zaal vol mensen met anderhalve meter afstand voor het Westfriese toneelstuk "t leste Kievitsai", dat gepland stond op 30 oktober zat er niet in. Het bestuur dacht dat het wél mogelijk was om daarvoor in de plaats de opgeschorte ledenvergadering (met voldoende afstand tot elkaar) alsnog te organiseren. Helaas, zoals hierboven al beschreven staat: de uitgeschreven uitnodigingen moesten opnieuw herroepen worden. De verontrustende berichten over de toegenomen verspreiding van de laatste weken maken het ook noodzakelijk om de 'Open Huis' - rondleidingen door het museale pand op de eerste zaterdagen van de maand op te schorten tot gunstiger tijden.

Onze Ambassadeurs