‘Zo combineren we hetgeen wat we leuk vinden met het helpen van organisaties.’

Geschreven door Redactie
‘Zo combineren we hetgeen wat we leuk vinden met het helpen van organisaties.’

Sander Teeuw (17) is één van de vele studenten die heeft besloten te stoppen met zijn studie. Hoe is het leven van een student in 2021? En wat is zijn toekomstplan?

Waarom ben je gestopt met je studie?

“Vorig jaar maart, tijdens het begin van deze coronacrisis, heb ik besloten om Integrale Veiligheidskunde te gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht. Het leek mij erg leuk en had er dan ook veel zin in om op een nieuwe school te beginnen, een nieuwe stad te leren kennen en nieuwe mensen te leren kennen. Maar helaas gooide corona roet in het eten. Ik had alleen maar thuis les, leerde niemand kennen en besloot, ondanks dat ik écht mijn best deed, te stoppen met mijn studie. Ik vond het gewoon niet leuk. 

Komt het omdat je verwachtingen anders waren?

“Een klein beetje denk ik. Aan het begin van het schooljaar weet je natuurlijk dat dit jaar anders is dan anders. Het is natuurlijk logisch dat je bijvoorbeeld geen studentenfeest kan houden. Het probleem is denk ik toch wel de online lessen. Ik kreeg een heel afstandelijk gevoel. Je kreeg bijna geen uitleg, wat natuurlijk ook logisch is op het HBO, waardoor ik een beetje aan m’n lot werd overgelaten. Dat vond ik wel erg lastig en in samenwerking met de studie die toch niet zo bij mij paste was het niets voor mij. Daar ben ik niet de enige in. Er ken zoveel andere vrienden, oud-klasgenoten en andere kennissen die precies hetzelfde hebben.” 


Een paar weken geleden ben ik begonnen met het YouTube-kanaal genaamd De Bliffers. Samen met wat vrienden proberen we, uiteraard volgens de RIVM-richtlijnen, toffe video’s te maken.

Wat ga je volgend schooljaar doen?

“Ik wil volgend schooljaar gewoon weer gaan studeren. Ik wil de lerarenopleiding studeren aan het Windesheim in Almere. Natuurlijk weet ik dat ik dan opnieuw die online lessen krijg maar nu weet ik wat ik er van kan verwachten. Daarnaast is het Windesheim meer persoonlijk gericht. Ook kun je bij de lerarenopleiding na een paar weken al meteen stage lopen.”  

Wat ben je nu aan het doen?

“Een paar weken geleden ben ik begonnen met het YouTube-kanaal genaamd De Bliffers. Samen met wat vrienden proberen we, uiteraard volgens de RIVM-richtlijnen, toffe video’s te maken. Zo hebben we laatst de serie Blif op de Weg gemaakt waar we heel Nederland langsgaan en leuke opdrachten gaan doen. Zo kan iedereen volgens de RIVM-richtlijnen door heel Nederland touren gewoon vanaf de bank!


Leuk initiatief! Komen er binnenkort nog andere series aan? 
“Zeker! We willen een serie gaan maken waar we langsgaan bij goede doelen. Denk bijvoorbeeld aan de voedselbank die het erg lastig heeft tijdens deze coronacrisis. Zo willen we die organisaties een platform aanbieden op YouTube. Zo combineren we hetgeen wat we leuk vinden met het helpen van organisaties die het al lastig hebben tijdens deze coronacrisis.”  

Het YouTube-kanaal De Bliffers is inmiddels al een paar weken oud. De laatste aflevering van Blif op de Weg, dat is opgenomen in Almere, is te bekijken via YouTube (www.youtube.com/debliffers). 

Onze Ambassadeurs