Redenen waarom je lage rugpijn ervaart tijdens het lopen

Geschreven door Redactie
Redenen waarom je lage rugpijn ervaart tijdens het lopen

Er zijn veel goede redenen om wandelen in je dagelijkse routine op te nemen. Niet alleen om af te vallen, maar het is zelfs goed voor je humeur, stofwisseling, creativiteit en concentratieniveau.

Alleen al het dagelijkse slenteren en genieten van de omgeving gedurende 15 minuten kan wonderen doen en kan op meerdere manieren gunstig zijn voor je gezondheid. Maar wandelen heeft zijn gevaren en is misschien niet voor iedereen gemakkelijk. Wandelen bij sommige mensen kan leiden tot lage rugpijn of kan de symptomen verergeren bij degenen die al aan het probleem lijden. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom lopen kan leiden tot lage rugpijn.

Spiervermoeidheid: Het probleem van lage rugpijn tijdens het lopen komt veel voor bij mensen met obesitas en overgewicht. Dit komt door de verdeling van vet. Hun buik en onderlichaam dragen het grootste deel van het lichaamsgewicht en hun onderrug moet alle druk dragen tijdens het lopen. Door overmatige druk raken de spieren overbelast en voelen ze de pijn. Zwaarlijvige mensen kunnen hetzelfde ervaren nadat ze heel lang hebben gestaan.

Stam of verstuiking: Scheuren van het ligament of het overstrekken van spieren kan ook tot pijn leiden. Abnormale beweging scheurt normaal gesproken het ligament dat twee of meer botten aan een gewricht verbindt, waardoor de pezen of spieren worden belast of verstuikt. Draaien en vallen zijn de meest voorkomende redenen voor verstuiking en spanning. De pijn veroorzaakt door verstuikingen en verrekkingen gaat ook gepaard met zwelling, blauwe plekken, krampen, spasmen en / of moeite met bewegen.

Spierspasmen zijn iets anders dan spierspanning of verstuiking. Het wordt ook veroorzaakt door plotselinge bewegingen of schokken in een of meer spieren, maar het is niet zo ernstig als de andere twee. De onvrijwillige beweging verhoogt de druk op jouw wervelkolom en je lage rugspieren kunnen strakker worden, wat tot pijn kan leiden. Spasme duurt niet lang en verdwijnt door verwarmingskussens aan te brengen.

Slechte houdingen: Lopen is de meest elementaire activiteit die we in ons dagelijks leven uitvoeren. Maar net als elke andere activiteit is er een perfecte vorm van wandelen. Onbewust slenteren in een verkeerde houding kan ook bijdragen aan lage rugpijn. Voorover buigen, een slechte houding en andere levensstijlgewoonten zoals stress, zwakke kernspieren, gespannen spieren, hoge hakken en niet goed op je werkplek zitten, zijn enkele andere redenen voor lage rugpijn.

En tot slot Lordosis. Lordosis wordt een buitensporige binnenwaartse kromming van de wervelkolom genoemd. Het lijkt op een C-vormige curve en verschilt van de normale rondingen van de wervelkolom in de cervicale, thoracale en lumbale gebieden. Het wordt voornamelijk veroorzaakt door broze osteoporose, obesitas en ruggengraat letsel. Deze aandoening kan ook verantwoordelijk zijn voor je verkeerde houding en kan leiden tot pijn tijdens het lopen.

Onze Ambassadeurs