Geen extra strand bij Hoorn, maar een tijdelijke werkbaan

Geschreven door Redactie
Geen extra strand bij Hoorn, maar een tijdelijke werkbaan

Het was inwoners van Hoorn al opgevallen: het ontstaan van een nieuwe brede zandstrook buiten de Westerdijk. Sommigen vroegen zich af of het stuk tussen Visserseiland en schouwburg Het Park soms een nieuw strand zou worden, net als aan de andere kant van de schouwburg. Maar dat was niet het geval.

Aan de zijde van de Hoornse binnenstad wordt gewerkt aan de aanleg van een buitenberm met een doorgaand fiets- en wandelpad.

Om die te kunnen aanleggen heeft de Alliantie Markermeerdijken, een samenwerking tussen hoogheemraadschap, Boskalis en VolkerWessels, een tijdelijke werkbaan van zo’n dertig meter breed opgespoten. Die is er ter versterking van de ondergrond.

Begin juni wordt nog een tweede zandlaag aangebracht. De werkbaan wordt nog voorzien van steenbekleding op de waterlijn. Dit werk duurt een kleine vier maanden. De Alliantie laat het zandpakket dan een jaar rusten. In die periode is het oude voetpad bovenop de dijk weer toegankelijk.

Na dat jaar wordt de buitenberm in drie tot vier maanden afgewerkt. Een flink deel van de voorbelasting wordt weer afgegraven. Er wordt een kleilaag aangebracht. Daarop komt het fiets- en wandelpad, van ongeveer zes meter. De werkzaamheden nemen in totaal anderhalf jaar in beslag.








Onze Ambassadeurs