Hoorn stopt met vergunningen huisvesting arbeidsmigranten

Geschreven door Redactie
Hoorn stopt met vergunningen huisvesting arbeidsmigranten

Gemeente Hoorn is gestopt met het verlenen van vergunningen voor de huisvessting van meerdere arbeidsmigranten in één woning.

Alleen vergunningen die vóór 24 maart 2021 zijn aangevraagd, maken nog kans op groen licht. Lopende vergunningen van maximaal vijf jaar worden niet verlengd. 

Dit betekent dat in Hoorn alleen nog maar individuen of gezinnen in een woning mogen wonen. Het college gaat in mei met de raad in gesprek over de consequenties en mogelijke oplossingen. 

Motie gemeenteraad

In maart nam de gemeenteraad een motie aan om deze beleidsnotitie in te trekken en verleende vergunningen niet te verlengen. Dit voornamelijk vanwege de meldingen van hardnekkige overlast in kwetsbare buurten en vermoedens van verdringing op de huizenmarkt doordat betaalbare woningen opgekocht worden door huisjesmelkers. Ook verzocht de raad het college om strikte handhaving in te zetten op illegale bewoning en te onderzoeken of eventuele sancties op illegale bewoning opgenomen kunnen worden in de APV. Op dit moment zijn er in Hoorn 43 vergunningen verleend.





Onze Ambassadeurs