Het oude normaal met nieuwe prikkels?

Geschreven door Redactie

Een biertje drinken in een volle kroeg of dansen met duizenden mensen. Nieuwe maar zeker ook onwennige prikkels voor het brein, dat daar na een jaartje thuiswerken niet op ingesteld is. Dan dreigt overprikkeling.

Volgens het openingsplan van het kabinet zou deze zomer weer veel mogelijk moeten zijn. "Het kan een heel mooie zomer worden", zei demissionair minister De Jonge gisteravond bij de coronapersconferentie. Eerder zei De Jonge al dat de anderhalvemetermaatregel in juni door toegangstesten deels kan worden opgeheven. Maar worden we niet gek van de drukte die we zo lang niet gewend waren?

Op 19 mei worden er waarschijnlijk nieuwe versoepelingen doorgevoerd. Pretparken en dierentuinen kunnen dan weer open, net als sportscholen en binnenzwembaden. Professionals in de gezondheidszorg waarschuwen ervoor, dat mensen mogelijk zullen moeten wennen aan zulke 'gewone' situaties.

Vergelijk het maar met een vakantie. Als jij drie weken op een rustige plek bent geweest en je komt dan weer op je werk, dan zul je het daar ook weer heel druk vinden. Je brein heeft dan tijd nodig om zich weer aan te passen.
Onze Ambassadeurs