Gemeenten treden nauwelijks op bij uitgaansgelegenheden

Geschreven door Redactie
Gemeenten treden nauwelijks op bij uitgaansgelegenheden

Gemeenten treden niet of nauwelijks op bij overtredingen van de coronamaatregelen in uitgaansgelegenheden, zo blijkt uit een rondgang langs vijftien gemeenten. In de eerste twee weekenden waarin weer kon worden uitgegaan is hooguit een enkele officiële waarschuwing gegeven of boete uitgeschreven. De handhaving stelt dus weinig voor, luidt de conclusie.

Veel gemeenten zeggen er niet de capaciteit voor te hebben. Daarnaast willen sommige gemeenten horecaondernemers meer tijd geven om zich aan te passen aan de nieuwe regels.

In horecagelegenheden geldt sinds de laatste versoepelingen geen maximum aantal bezoekers meer, mits anderhalve meter afstand kan worden gehouden. Zo niet, dan moeten bezoekers met de CoronaCheck-app een negatief testbewijs laten zien of kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn tegen het virus of een besmetting hebben doorgemaakt.

Wat zorgen baart is het feit, dat de dalende lijn van de besmettingscijfers na twee weken alweer is veranderd in een opgaande lijn. Dat komt deels door de zogenoemde deltavariant en de versoepelingen. En veel mensen laten de anderhalve-meterregel versloffen. Dat helpt ook niet.



Onze Ambassadeurs