Watermeloen dag

Watermeloen dag

Het is 3 augustus en watermeloendag.

De watermeloen bestaat voor 92 procent uit water en zit ook boordevol voedingsstoffen. Elke verfrissende hap bevat een grote hoeveelheid aan vitamine A, B6 en C, veel lycopeen, antioxidanten en aminozuren. Deze overheerlijke zomersnack is ook nog eens vetvrij en bevat heel weinig calorieën. Het is dus een supergezond tussendoortje. Maar de watermeloen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je huis en haar.

Hydratatie

Om ons lichaam te hydrateren moeten we veel water drinken. Houd je niet van water drinken? Het eten van voedsel met een hoog watergehalte kan ook heel goed helpen. En nu bestaat de watermeloen heel toevallig voor 92 procent uit water, dus is het eten ervan een goede manier om je vocht op pijl te houden.

Bevat veel voedingsstoffen

Watermeloen zit boordevol vitamines en mineralen. 150 Gram watermeloen bevat:

  • Vitamine C: 21% van de dagelijks aangeraden hoeveelheid.
  • Vitamine A: 18% van de dagelijks aangeraden hoeveelheid.
  • Kalium: 5% van de dagelijks aangeraden hoeveelheid.
  • Magnesium: 4% van de dagelijks aangeraden hoeveelheid.
  • Vitamines B1, B5 enB6: 3% van de dagelijks aangeraden hoeveelheid.

Voordelen voor huid en haar

Vitamines A en C zijn belangrijk voor de gezondheid van je huid en haar. Om je lichaam te helpen bij het aanmaken van collageen heb je vitamine C nodig. Collageen helpt je huid soepel te houden en je haar sterk. Vitamine A helpt bij het aanmaken en repareren van cellen. Zonder voldoende vitamine A kan je huid er droog en schilferig uitzien. Zelfs een kleine hoeveelheid watermeloen bevat al 1/4 van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid! Zowel lycopeen als betacaroteen kunnen je huid ook beschermen tegen zonnebrand.Onze Ambassadeurs