Kom meer te weten over verhalen achter oorlogsmonumenten

Geschreven door Redactie
Kom meer te weten over verhalen achter oorlogsmonumenten

Bij 15 Hoornse oorlogsmonumenten is een bordje met QR-code geplaatst. Wie het bordje scant met een mobiele telefoon, krijgt gelijk het verhaal achter het monument te lezen.

Oorlogsverleden zichtbaar

De bordjes zijn in samenwerking met het Comité 40-45 Hoorn geplaatst. Het Comité 40-45 Hoorn zet zich in om Hoornse verhalen en gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog in herinnering te houden. De QR-codes bij monumenten dragen hier ook aan bij. Scan de QR-code bij het monument met uw telefoon en lees vervolgens het verhaal achter het monument direct op uw telefoon. Een van de verhalen waar u bijvoorbeeld meer over te weten kunt komen, hoort bij het monument bij de Grote Kerk. Hier werden op 4 januari 1944 vijf mannen geëxecuteerd, nadat het verzet een NSB’er had geliquideerd in een kapperszaak aan de Nieuwstraat.

Het bordje bij het monument bij de Grote Kerk werd tijdens Open Monumentendag geplaatst door wethouder Samir Bashara. Hiermee zijn alle bordjes nu geplaatst.

Meer weten over de oorlog in Hoorn

Het Comité 40-45 Hoorn doet veel meer om de herinnering levend te houden aan wat er in de Tweede Wereldoorlog in Hoorn is gebeurd.




Onze Ambassadeurs