Hoe kan je minder gevoelig worden?

Geschreven door Redactie

In veel situaties is het zo dat een dikke huid goed van pas kan komen.

Gevoeligheid is iets waar je mee om kunt gaan en niet dat je het niet meer moet of hoeft te zijn. Het is soms fijner als je er wat sterker in kan staan. Hier een paar manieren om een dikkere huid te krijgen.

Wees niet bang om te praten. Vaak zijn mensen bang om over zijn gevoelens te praten of om over iets gevoeligs te praten wat diep ligt. Probeer hier wel over te praten, je hebt het vaak niet door, maar praten over gevoelige dingen kan heel opluchtend zijn. Vooral bij de juiste persoon, dan kan je ook nog eens goed advies krijgen van diegene. Door uit te leggen hoe jij dingen verwerkt snappen anderen ook waarom jij op een bepaalde manier reageert.

Stel grenzen. Jij weet zelf het beste hoe veel je kan hendelen. Vaak weet je dat omdat je waarschijnlijk al een aantal keer zulke nare situaties hebt meegemaakt. Jij bent de enige die kan bepalen hoe veel jij aankan op een dag en wees niet bang om daarover te praten met anderen.

Luister naar je lichaam. Hoe goed je het ook denkt te weten, vaak denk je toch snel dat het nog wel kan en dat je het wel red. Uiteindelijk red je het altijd. Maar vaak word je daar niet al te gelukkig van.

Heb jij behoefte aan rust, neem dan ook even je rust. Het is heel normaal om even op te moeten laden.
Onze Ambassadeurs