De beroemdste Nederlandse tv-koks

Geschreven door Redactie
De beroemdste Nederlandse tv-koks

Houd je van koken en ben je altijd op zoek naar nieuwe inspiratie?

Nou kookshows zijn zeker een leuke manier om nieuwe recepten te ontdekken. Verschillende tv-koks in Nederland delen hun beste ideeën met je en geven tips om het maximale uit je keuken te halen.

Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen begon haar tv-carrière helemaal niet als chef-kok, maar als VJ voor TMF. In de loop der jaren ontwikkelde ze een groeiende interesse in voeding, wat er uiteindelijk toe leidde dat ze verschillende shows over eten presenteerde. Zo creëerde ze Miljuschka's Food Trucks voor 24Kitchen, een programma waarin ze lokaal eten ontdekt van verschillende foodtrucks.


Herman Den Blijker

Herman den Blijker is een autodidactische kok. Dat is hem gelukt doordat hij maar liefst een dozijn verschillende toprestaurants tegelijk exploiteert. Deze expertise gebruikt hij voor zijn tv-shows. Zo heeft den Blijker verschillende projecten waarbij hij ondernemers helpt bij het bouwen en runnen van hun restaurants. Hij toonde ook zijn culinaire vaardigheden in het Grillmasters-programma. Daarnaast heeft den Blijker meerdere kookboeken geschreven waarin hij zijn favoriete recepten deelt.


Joop Braakhekke

De bekendste tv-kok van Nederland was ongetwijfeld Joop Braakhekke. De chef heeft zijn eigen restaurant en staat bekend om zijn bijzondere karakter. Zijn restaurants zijn altijd zijn belangrijkste project geweest, maar hij is ook regelmatig op tv te zien. Hij introduceerde het Kookgek-programma en ging op zoek naar de beste amateurkoks van Nederland in het Topkok-programma. Helaas stierf de geliefde chef-kok in 2016 op 75-jarige leeftijd.



Onze Ambassadeurs