Startsein voor herinrichting sportvelden Risdam-Noord

Geschreven door Redactie
Startsein voor herinrichting sportvelden Risdam-Noord

Buitensportverenigingen die samenwerken of fuseren krijgen extra ruimte voor subsidiemogelijkheden.

Dat heeft de gemeenteraad besloten op dinsdag 8 februari. Hierdoor gaan de clubs HSV Sport 1889 en Rugby Club West-Friesland samenwerken aan renovatie van de huidige clubaccommodatie van HSV Sport.

Samen op gerenoveerde accommodatie HSV Sport 1889

Sinds 2014 is er overleg over de toekomst van sport in Risdam-Noord. De gesprekken gingen over het voortbestaan van HSV Sport, de verdere ontwikkeling van Rugby Club West-Friesland en het behoud van sportief aanbod in de wijk.

Herinrichting van de velden

HSV Sport heeft moeite om de vijf gemeentelijke voetbalvelden voldoende te vullen met leden. Dit terwijl Rugby Club West-Friesland kampt met ruimtegebrek. Vorig jaar april is besloten tot herinrichting van de sportvelden. Met drie sportvelden en een gerenoveerde accommodatie zijn beide sportverenigingen klaar voor de toekomst.

Geen nieuwe accommodatie maar renovatie

HSV Sport en Rugby Club West-Friesland hadden de ambitie om een nieuwe accommodatie op sportpark De Kromme Elleboog laten bouwen. Door prijsstijgingen in de bouwsector is het niet mogelijk om dit binnen budget te realiseren. Daarom is een plan ontstaan om de clubaccommodatie van HSV Sport te renoveren en te ontwikkelen tot een vitaal sportpark.

Onze Ambassadeurs