Noten zijn geweldig voor je

Geschreven door Redactie
Noten zijn geweldig voor je

Onder hun harde omhulsel bevindt zich een krachtig trio van gezonde vetten, vezels en eiwitten.

Deze voedingsstoffen die honger en hartziekten bestrijden, helpen je langer te leven en maken je misschien zelfs slimmer. Maar er is meer. Naast hun onverzadigde vetten bevatten sommige noten ontstekingsbestrijdende omega 3-vetzuren, antioxidanten en andere heilzame vitamines en mineralen.


Walnoten
- Walnoten bevatten van nature Omega-3 vetzuren en zijn rijk aan anti-oxidanten. Het eten van walnoten is daarom een goede aanvulling op elke dieet voor een gezonde weerstand en een boost voor je energieniveau.


Pistachenoten
- Pistachenoten zijn caloriearm en passen daardoor perfect in een verantwoord dieet. De pistachenoten dragen ook een steentje bij aan de nodige vitaminen en mineralen en er zitten enkelvoudige onverzadigde vetzuren in die super gezond zijn!


Pecannoten
- Er zitten veel vetten in pecannoten waardoor mensen snel zullen denken dat pecannoten ongezond zijn. Pecannoten bevatten inderdaad veel vet, maar ongeveer 60% hiervan zijn enkelvoudige onverzadigde vetten welke je juist nodig hebt. Daarnaast zitten deze heerlijke noten vol met vitaminen en mineralen


Amandelen
- Amandelen zijn heerlijke noten om zo te eten en het zijn ook nog eens een van de gezondste voor het menselijk lichaam. Dit komt door de vele mineralen, vitaminen, vezels en eiwitten. Vooral de hoeveelheid eiwitten zorgen ervoor dat amandelen heel gezond zijn.Pinda’s
- Vaak wordt gedacht dat pinda’s ongezond zijn omdat er zoveel vet in zit. Wat veel mensen niet weten is dat meer dan de helft van deze vetten onverzadigd zijn waardoor ze dus wel gezond zijn! Deze vetten heb je juist nodig en deze vetzuren kunnen je beschermen tegen hart- en vaatziekten. 

Onze Ambassadeurs