Woningbouwvereniging doet drie dagen vrijwilligerswerk

Geschreven door Redactie
Woningbouwvereniging doet drie dagen vrijwilligerswerk

Ruim 160 medewerkers van Intermaris verruilden de afgelopen drie dagen hun vaste werkplek voor het verzorgingshuis, de moestuin of het buurthuis, want ze hebben met elkaar ruim veertig vrijwilligersklussen opgeknapt. De klussen werden speciaal voor Intermaris Doet geselecteerd, onder andere door Vrijwilligerspunt Westfriesland.

Intermaris-directeur Cees Tip: ‘Het vrijwilligerswerk maakt het voelbaar: een fijn huis is belangrijk, een fijne buurt is minstens zo belangrijk.’

Dinsdagochtend om negen uur schonk Intermaris-directeur Cees Tip samen met de HR-adviseur Dorine koffie in bij Lindendael. ‘Een indrukwekkende ervaring, want op de afdeling waar wij werden ingezet, zitten mensen met dementie. Het gaf ons een indruk van hun leven. We hebben gezellig met mensen gepraat, herinneringen opgehaald, ervaringen uitgewisseld en daarna een wandelingetje door de stad gemaakt.’

Indrukken die Tip meeneemt naar de directiekamer van Intermaris. ‘Er komen steeds meer mensen met dementie, terwijl de plekken in een verpleeghuis beperkt zijn. Wij huisvesten dus kwetsbare mensen. Hoe ziet onze verantwoordelijkheid eruit? Wat kunnen we voor deze groep betekenen? Het vrijwilligerswerk heeft mijn blik zeker verbreed.’

Dat wordt mooi!

Andere medewerkers waren aan het spitten, wieden en snoeien, zij knapten een tuin van WilgaerdenLeekerweideGroep op. Een fijne klus, volgens kwaliteitsmedewerkster Esther. ‘Hier krijg je echt een goed gevoel van. En het wordt erg mooi!’ Ook in de kindermoestuin De Groentenwaal laten Intermaris-medewerkers hun handen wapperen. Het onkruid groeide de afgelopen tijd zo hard, dat extra hulptroepen nodig waren om dat allemaal weer in het gareel te brengen. Een team van zestien medewerkers hielp deze week bij de fietsexamens die alle basisschoolleerlingen deze week afleggen. Hesjes uitdelen, zenuwachtige kinderen geruststellen en even de bel en de rem checken: met z’n zestienen hebben ze zich een slag in de rondte gewerkt, want bijna zevenhonderd kinderen begeleiden is geen geringe taak.

Fijn huis, fijn buurtje

Intermaris Doet, de drie dagen vrijwilligerswerk voor alle medewerkers van Intermaris, is geïnspireerd op het landelijke initiatief NL Doet. Het evenement kent dit jaar de tweede editie. En volgend jaar de derde? ‘Absoluut’, zegt directeur Cees Tip. ‘Ons bedrijf richt zich voornamelijk op de fysieke kwaliteit van de leefomgeving. Door met z’n allen vrijwilligerswerk te doen, zien we ook het belang van de sociale kwaliteit. Want mensen vinden een fijn huis belangrijk, maar een fijn buurtje vinden ze minstens zo belangrijk.’

Onze Ambassadeurs