Wooncoöperatie voor centrum Kersenboogerd

Geschreven door Redactie
Wooncoöperatie voor centrum Kersenboogerd

Wooncoöperatie voor centrum Kersenboogerd werkt beter dan alles nog meer volbouwen

Een eigen woningcoöperatie voor de wijk Kersenboogerd kan er voor zorgen dat de huurders zelf het beheer kunnen uitvoeren. Volgens de fractie Tonnaer is dit een nieuwe woonvorm die kansen biedt.

Voor Norbert de Vries en Connie Ligthert is een dergelijke coöperatie een manier om de betrokkenheid van de bewoners bij het centrumgebied te versterken. Hoorn wil dit gebied met onder meer hoogbouw verbeteren met de komst van nog meer huizen.

Daarom vragen zij burgemeester en wethouders naar de mogelijkheid om de bewoners zelf het heft in handen te geven, als het om de woonomgeving gaat. Zo’n grotere betrokkenheid is goed mogelijk met de invoering van een of meerdere wooncoöperaties in het centrumgebied.

De twee verwijzen het Hoornse college onder meer naar de initiatieven die al in de praktijk worden gebracht in Amsterdam. De afgelopen jaren is er een te ‘eenzijdige bevolking’ ontstaan van kwetsbare bewoners van de goedkope huurwoningen. Daarnaast makt het centrumgebied van de Kersenboogerd nu al een overbevolkte indruk, aldus de vragenstellers.

Onze Ambassadeurs