Reacties gevraagd op de omgevingsvisie

Geschreven door Redactie

Van maandag 18 oktober tot en met zondag 28 november kan iedereen gemakkelijk reageren op het concept omgevingsvisie van Hoorn.

Er staan in de omgevingsvisie een aantal keuzes die we nu moeten maken, om in de toekomst een sterke, gezonde en levendige stad te zijn. Het vinden van een perfecte balans tussen groei van de stad en leefbaarheid staat meer dan centraal in het concept. De naam van het concept is 'stip op de horizon'. Er zullen veel nieuwe woningen gebouwd moeten worden om de levendig te maken met veel voorzieningen en werkgelegenheid. Veel van deze nieuwe woningen zullen worden gebouwd in de directe omgeving van de binnenstad, het ziekenhuis en de beide stations. Wonen dichtbij zorg, openbaar vervoer en de binnenstad is namelijk aantrekkelijk voor zowel jong als oud. Er is gezocht naar een manier om als stad stap voor stap te groeien.

Onze Ambassadeurs