Beeldend kunstenaar Peter de Rijcke op canvas door Koeienkunstenaar Ruud Spil

Geschreven door Redactie
Beeldend kunstenaar Peter de Rijcke op canvas door Koeienkunstenaar Ruud Spil

Het Hoorns Stadsgezicht is een schilderproject van kunstenaar Ruud Spil, bekend als De Koeienkunstenaar. Voor deze gelegenheid portretteerde hij live tien Horinezen in zijn atelier, onder wie een muzikant, een horecaondernemer, een fotograaf, een wethouder, een winkelier en een geestelijk verzorger.

De tien schilderijen vormen samen één kunstwerk van 80 bij 600 cm. Met dit project wil de kunstenaar de verhalen achter de portretten verbinden tot één gezamenlijk 'stadsgezicht'.

Op zondag 25 oktober is de officiële presentatie van Het Hoorns Stadsgezicht, dat mede mogelijk werd gemaakt door steun van Gemeente Hoorn. Peter de Rijcke (beeldend kunstenaar, Zeist 1945) woont en werkt vanaf 1972 in Hoorn. Zijn schilderwerk is figuratief en hij exposeert in binnen- en buitenland. Peter is medeoprichter van Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken, die gevestigd is in De Boterhal. Zijn atelier is aan de Muntstraat. De stad Hoorn, en met name de Hoornse haven, is een geliefd onderwerp voor zijn kleurrijke schilderijen.

Onze Ambassadeurs