Gebruik de CoronaCheck-app nog niet als het nog niet nodig is

Geschreven door Redactie
Gebruik de CoronaCheck-app nog niet als het nog niet nodig is

Mensen die niet op korte termijn op reis gaan of een evenement willen bezoeken moeten de nieuwe CoronaCheck-app nog maar even niet downloaden. Dat heeft demissionair minister De Jonge gezegd bij de presentatie van de nieuwe app, waarmee nu ook toegangsbewijzen op basis van volledige vaccinatie zijn aan te maken.

Waarschijnlijk is het wel mogelijk om de app te downloaden, maar bij het ophalen van de vaccinatiegegevens kan het fout gaan als te veel mensen dat tegelijkertijd doen. De server raakt dan overbelast.

De minister haalde bij de presentatie zijn eigen prikgegevens op en dat ging goed. Omdat De Jonge nog maar één van zijn twee injecties heeft ontvangen, kreeg hij geen groen vinkje dat toegang geeft tot een evenement. Hij adviseerde mensen in dezelfde situatie de app nog even niet te downloaden. "Even niet doen als je nog maar één prik hebt. Je hebt er toch nog niets aan."

Wie wel volledig gevaccineerd is, kan vanaf aanstaande zaterdag met de app toegang krijgen tot een festival en hoeft daar geen anderhalve meter afstand meer te houden. Vanaf 1 juli kan de app ook gebruikt worden voor reizen binnen Europa.

Er komt binnenkort nog een nieuwere versie van de app. Daarin is het ook mogelijk om een toegangsbewijs aan te maken op basis van een doorgemaakte coronabesmetting.



Onze Ambassadeurs