Kun je afvallen met wandelen?

Kun je afvallen met wandelen?

Een combinatie van fysieke activiteit en het verminderen van calorieën lijkt meer te helpen bij het afvallen dan alleen sporten.

Lichamelijke activiteit, zoals wandelen, is belangrijk voor gewichtsbeheersing omdat het je helpt calorieën te verbranden. Als je 30 minuten stevig wandelen aan je dagelijkse routine toevoegt, kun je ongeveer 150 calorieën per dag meer verbranden. Natuurlijk, hoe meer je loopt en hoe sneller je tempo, hoe meer calorieën je verbrandt.

Evenwicht is echter belangrijk. Overdrijven kan het risico op pijn, blessures en burn-out vergroten. Als regelmatige lichaamsbeweging nieuw voor je is, moet je misschien beginnen met korte wandelingen of wandelen met een lichte intensiteit, en geleidelijk opbouwen naar langere wandelingen of een meer matige of krachtige intensiteit.

Als je eenmaal bent afgevallen, is lichaamsbeweging nog belangrijker. Het is wat helpt om het gewicht eraf te houden. Studies tonen zelfs aan dat mensen die hun gewichtsverlies op de lange termijn behouden, regelmatig aan lichaamsbeweging doen.

Dus blijf lopen, maar zorg ervoor dat je ook gezond eet.


Onze Ambassadeurs