Lintjesregen 2023: 13 Koninklijke onderscheidingen in Hoorn

Geschreven door Redactie
Lintjesregen 2023: 13 Koninklijke onderscheidingen in Hoorn
Foto: Benno Ellerbroek

Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft tijdens de traditionele Lintjesregen 13 stadsgenoten laten weten dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen in een ridderorde.

- De heer Rien Barendse is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Concertstichting Johan Messchaert, de RK Parochie Heilige Matteüs en de Stichting Koepelkerk Hoorn en de Raad van Kerken Hoorn, Zwaag en Blokker.

- De heer Edwin Blei is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Mobiele Eenheid van de politie.

- Mevrouw Betsy Blokker-Bosma is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor de Atletiekvereniging Hollandia.

- De heer Co van Dulmen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de voetbalvereniging SV Always Forward en de RK Parochie Heilige Matteüs en de Stichting Koepelkerk Hoorn.

- De heer Henk Erich is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor Theater Het Pakhuis, toneelvereniging ’t Voetlicht en diverse (amateur)theatergezelschappen in de provincie Noord-Holland.

- De heer Freek Groenendijk is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de commissies bezwaarschriften van diverse gemeentes, de Stichting Gedupeerden Internet Bankrekening Oplichting, de Gereformeerde Kerk in Noord-Holland, de Protestantse Kerk in Nederland, de Protestantse Gemeente Hoorn Zwaag Blokker, de Stichting De Engel van Hoorn, de Stichting Oude Hollandse Kerken, de Stichting Inloophuis Pisa, de Stichting Vrienden van Pisa, de Stichting Straatpastoraat Hoorn, de Stichting Inloophuis De Koepel, de Stichting Instellingen PsychoSociale Oncologie en de Vereniging IPSO Inloophuizen.

- De heer Willem Hoorenman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Westfriese Gehandicapten Organisatie en de Vereniging Westfriese Arbiters.

- Mevrouw Bianca de Jong-Dam is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor Kinderopvang Het Herdertje in Zwaag.

- De heer Jan Knijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Matteüsparochie in Hoorn, de Stichting Huis voor de Pelgrims, de WilgaerdenLeekerweidegroep/ Stichting VrijwilligersNH, de Skikring Alkmaar en de KBO Seniorenvereniging in Zwaag.

- Mevrouw Gurie Koning-Kooijman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor de WilgaerdenLeekerweidegroep/woonzorgcentrum De Perelaar en als mantelzorger.

- Mevrouw Thea Leonhardt-Verbeek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor de KRS-club (Klaverjassen, Rummikub, Sjoelen) in Wijkcentrum Kersenboogerd.

- Mevrouw Els Post is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor de interconfessionele basisschool De Ceder (voorheen De Duiventil).

- De heer Erik Müller is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn internationale verdiensten op het gebied van de faleristiek, het Nederlandse Rode Kruis en de Vereniging Whisky Hoorn.


Onze Ambassadeurs