Vaccineren met AstraZeneca wordt weer opgestart

Geschreven door Redactie
Vaccineren met AstraZeneca wordt weer opgestart

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn tot het besluit gekomen om het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca op korte termijn te vervolgen.

Dit besluit is genomen op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanuit het Europees Medicijnagentschap (EMA) en de Nederlandse Medicijnautoriteit (CBG) College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. In de loop van volgende week stopt de pauze die begin deze week uit voorzorg werd besloten.

Samen met de vaccinerende partijen (GGD, huisartsen en ggz-instellingen) treft het RIVM de komende dagen de voorbereidingen om de campagne zo snel mogelijk voort te zetten. Dat betekent dat de eerder afgezegde afspraken weer opnieuw worden ingepland en het RIVM weer AstraZeneca-vaccins gaat leveren aan GGD-priklocaties, huisartsen en ggz-instellingen. De GGD’en en een deel van de huisartsen gaan er van uit dat ze in de loop van volgende week weer kunnen starten met vaccineren. Een aantal huisartsen in Gelderland hebben nog Astra-Zeneca vaccins op voorraad en kunnen hierdoor mogelijk eerder starten met vaccineren als daar ruimte voor is.



Onze Ambassadeurs